TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

Kuukausikokoontuminen joka kuukauden toinen torstai klo 13.00 Kreivinajassa (Brahenkatu 14)

Sisäänkäynti pihan puolelta!

 

 

OSJ: n tietosuojaselostus löytyy tästä: 

https://osj.fi/datafiles/userfiles/File/OSJ/OSJ%20tietosuojaseloste.pdf

Jäsentarjouksia (esim. Teboil): OSJ: n sivut

Kaikki jäsentarjoukset: https://osj.fi/fi/J%C3%A4senasiat/J%C3%A4senedut/

Liikuntalomia ks. Jäsensivut OSJ​

Seniorijumppavideo:

https://www.youtube.com/watch?v=HzdY8gKgP7A&index=2&list=PLSGkbeFujqqHZT7pHktH6-eEGxTbGs0J7

 

 

TULOSSA

2019

Seuraavassa ohjelmaamme:​

 

Joulukuu

Perjantaina 13.12. klo 17.00 yhdistyksen pikkujoulu (avec) Langin Kauppahuoneella. Ohjelmassa on jouluaterian lisäksi jouluisia lauluja. Ilmoittaudu pikkujouluun maksamalla 20 € / henkilö yhdistyksemme tilille FI18 5381 0320 0708 55 viimeistään 5.12.2019. 

Jouluaterian menu löytyy tästä linkistä.

Ilmoita samalla myös mahdollinen erityisruokavaihtoehto, esimerkiksi kasvisruoka.

 

Tammikuussa lähdemme linja-autolla oopperamatkalle (avec) Ouluun: Beethovenin Fidelio -oopperan suurtuotanto on Oulun teatterin kumarrus säveltäjämestari Beethovenin 250v -juhlavuodelle. Yhdistyksemme on varannut 30 lippua lauantain 25.1.2020 näytökseen klo 13.00. Ilmoittaudu mukaan maksamalla oopperalipun hinta 44 € / henkilö yhdistyksemme tilille FI18 5381 0320 0708 55 viimeistään 18.12.2019.

 

 

2020

Tammikuu

Torstaina 9.1. klo 13.00 kuukausipaaminen Kreivinajassa: aiheena runot, voit ottaa mukaan toiverunosi.

 

Lauantai 25.1. Yhdistyksemme on varannut 30 lippua Oulun Teatterin oopperaan Fidelio. Esitys on lauantaina 25.1.2020 klo 13.00. Ilmoittaudu maksamalla 44 € / henkilö viimeistään 18.12.2019 yhdistyksemme tilille FI18 5381 0320 0708 55. Bussikuljetus lähtee Raahen linja-autoasemalta klo 11.30 ja paluu Raaheen on heti esityksen jälkeen.

 https://teatteri.ouka.fi/naytelma/fidelio/

 

Helmikuu

Torstaina 13.2. klo 13.00 on vuorossa yhdistyksemme sääntömääräinen vuosikokous. Juhlistamme myös uuden vuosikymmenen alkua, joten luvassa ovat juhlakahvit. Tervetuloa!

 

AIEMPAA

2019

Marraskuu

Kuukausikokoontumistamme 14.11. Kreivinajassa vietimme juhlallisesti: OSJ: n hallitus oli lokakuun kokouksessaan myöntänyt huomionosoituksia jäsenillemme. Hopeisen ansiomerkin saivat Ingrid Kokko ja Pekka Männistö sekä pronssisen ansiomerkin Aulikki Eerikäinen ja Ritva Mäenpää. Lisäksi OSJ: n hallitus myönsi OSJ: n standaarin yhdistystämme (Raahen Seudun Senioriopettajat ry) koko ajan rekisteröinnistä (vuonna 2007) alkaen luotsanneelle puheenjohtajallemme Seppo Jussilalle. Luovutusjuhallisuuksien ja kukituksen jälkeen olikin täytekakkukahvien aika.

Palkitut potretissa

Juhlakahveja odotellaan

Palaverimme jatkui sangen mielenkiintoisesti. Mauri Pisilä esitteli erilaisia havaintovälineitä ja johdatti jäsenistöä pulmapelien ja tehtävien maailmaan. Innolla ongelmia pyrittiin ratkaisemaan ja osin onnistuttiinkin! Mauri oli tuonut runsaati materiaalia ja koska kaikkiin tehtäviin emme ehtineet paneutua, niin jatkoa ja uusintamahdollisuutta toivottiin.

Pulmapelimestari valmistautuu

Ongelmia pohditaan...ja ratkaisuja löydetään

 

Lokakuu

Kuukausitapaaminen 10.10. järjestettiin klo 13.00  Kreivinajassa, teemanamme oli  ”ikääntyvien ravitsemus”. Alustuksen piti Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ravitsemussuunnittelija Kaisa Ketonen. Esimerkkiateriasta kertoi Outi Korkala ja hän myös opasti keittiön kokkauskurssiamme. Onnistunutta "Kievin kana" -ateriaa lisukkeineen nautitsimme yhdessä ruokasalin kattauksessa.

Ravitsemustapahtuman organisoijat Ritva Donskoi ja Inki Kokko

Asiantuntijat Kaisa Ketonen ja Outi Korkala

 

Ravitsemustietoutta suorastaan ahmittiin

Asiantuntijoitamme muistettiin kukkasin

Yhdessä tekemisen riemua

Tyytyväinen kokkipariskunta

 

Syyskuu

Viikonloppuna 14. - 15.9. valtakunnallisilla Senioriopettajapäivillä Oulussa yhdistystämme edusti puheenjohtaja Seppo Jussila,

TORSTAINA 5.9. TUTUSTUMINEN RUONA100V -HISTORIAAN

 

 

Pääsimme tutustumaan Ruona Oy: n historiaan kierroksella  Miilukangas Oy: n tiloissa.
Johtaja Pekka Miilukangas kertoi tarinoita vuosien varrelta ja pysähdyimme vuonna 1919 perustetun Ruona Oy: n vaiheista kertovien banderollien äärellä. Kierroksella saatiin katsaus yrityksen vaiheiden lisäksi maamme teollisuuden ja myös Raahen historiaan. Samalla näimme nykyaikaisen tehtaan ympäristöä ja konepajateollisuuden mittasuhteita.

 

 

 

 

Viikonloppuna 14. - 15.9. valtakunnallisilla Senioriopettajapäivillä Oulussa yhdistystämme edusti puheenjohtaja Seppo Jussila,

Lokakuu

Kuukausitapaaminen 10.10. järjestettiin klo 13.00  Kreivinajassa, teemanamme oli  ”ikääntyvien ravitsemus”. Alustuksen piti Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ravitsemussuunnittelija Kaisa Ketonen. Esimerkkiateriasta kertoi Outi Korkala ja hän myös opasti keittiön kokkauskurssiamme. Onnistunutta "Kievin kana" -ateriaa lisukkeineen nautitsimme yhdessä ruokasalin kattauksessa.

 

 

Elokuu

TORSTAINA 29.8. YHDISTYKSEN KESÄRETKI PIETARSAAREEN

 

Matkasimme oivan kuljettajamme Pekka Mattilan ohjastamalla linja- autolla koko päivän retkelle ja tutustuimme useaan kohteeseen.

1) Snellmanin Lihanjalostamolla johtaja Staffan Snellman kertoi yrityksen historiasta ja erilaisista vaiheista sekä tuotannosta esitellen yrityksen erilaisia tuotteita, Kahvitarjoiluun liittyi myös nakkien maistelu.

2) Aspegrenin puutarhaan tutustuimme puutarhuri Ari Vainionpään asiantuntevalla opastuksella. Hän kertoi alueen historiasta (alkaen rovasti Gabriel Aspegrenin perustamistyöstä 1700 -luvulla) ja puutarhakierroksella erilaisista kasveista, kukista, puista ja puutarhan arkkitehtuurista. Tutustuimme myös taimien kasvatusrakennukseen ja 1700 -luvulta olevaan kivinavettaan, joka toimii nykyisin museona.

 

 

 

 

3) Rosenlundin pappilan sisämiljööseen tutustuimme lounaan yhteydessä.

4) Lounaan jälkeen oli sopiva aika pieneen jaloitteluun Koulupuutarhaan, johon puutarha-arkkitehti Bengt Schalin on suunnitellut Ylä- ja Alapuiston. Tämän Koulupuiston keskeisenä osana on aukio, jonka arkkitehtoorisena lähtökohtana on ollut Versaillesin puisto ja jonka taustalla komeilee Bertel Jungin suunnittelema koulurakennus. Pietarsaaren kaupunki hoitaa ja huolehtii tästä avoimesta kukkaloiston ja kalalammikoiden puistosta.

 

 

 

5) Seuraavaksi siirryimme Fäbodan alueelle. jossa tutustumiskohteenamme oli vuonna 1991 avattu Euroopan ensimmäinen arktinen museo Nanoq. Tämä museo on valittu vuonna 2005 maamme kiinnostavimmaksi matkailukohteeksi. Oppaaksemme saimme museon perustajan ja rakentajan Pentti Kronqvistin. Hän kertoi elävästi matkoistaan Grönlantiin ja arktisille alueille sekä museoalueen vaiheista. Alueen rakennukset ovat jälleenrakennettuja, alkuperäisten tarkkoja kopioita.

a) Pohjoisgrönlantilainen turvemaja: oppaamme kertoi kokemuksesta, jossa ryhmä oli liikkunut yli 40 asteen pakkasessa ja myrskytuulessa, jolloin tällainen maja oli tarjonnut turva kuin viiden tähden hotelli.

b) Maailman pohjoisin kirkko Pohjantähti: Ummannaaqin kylässä on maailman pohjoisin kirkko, jonka kopion piispa Björn Vikström vihki yleiseksi kirkoksi vuonna 2010. Oppaamme kertoi rakennuksesta, esineistöstä ja ruotsalaisen taiteilijan tekemästä alttaritaulusta, joka tuo monipuolisesti esille grönlantilaisen elmänmuodon.

c) Talvisodan aikainen komentokeskuskorsu: videon, aidon esineistön ja oppaamme syvällisen esittelyn myötä tulivat konkreettisesti esille talvisodan kylmät olot.

Aikataulumme puitteissa emme ehtineet tutustua tarkemmin alueen noin 20 mielenkiintoiseen rakennukseen. Mutta jäipä aihetta seuraavaan vierailuun!
Lämmin kiitos oppaallemme!
 

 

 

6) Paluumatkallamme pidimme kahvitauon Himangalla Kievarila Kissankellossa. Kievarilan emäntä Leena Lehtinen kertoi paikan historiasta. Tutustuimme pihapiirin eläimiin, joihin kuuluu esimerkiksi toinen maamme kahdesta pitkäkarvaisesta aasista. Muutama retkeläinen tutustui myös Pariisin muotiin ja hankki ranskalaisia tuliaisia..

 

 

 

Toukokuu

Perjantaina 10.5. saimme vieraaksemme Oulun Seudun Senioriopettajat ry: n 53 jäsentä. Järjestimme heille kulttuurikierroksen. Yhdistyksemme jäsenet kokoontuivat kevään lounastapaamiseen ravintola Hai Longiin klo 13.00 ja lounaan jälkeen yhdistyksemme puheenjohtaja Seppo Jussila toivottivat vieraamme tervetulleiksi yhteistapaamiseemme. 

Raahen kirkossa vieraamme kajauttivat Suvivirren kanttori Outi Krnakin säestyksellä. Katso tästä.

 

 

 

 

 

 

Huhtikuu

Torstaina 11.4. tutustuimme verkkopankkiin ja mobiilimaksamiseen. Osuuspankin asiantuntija Pia Pyy opasti senioriopettajia sujuvaan pankkiasioimiseen.

 

Verkkopankkiasiointi ja mobiilimaksaminen on nykyaikaa!

 

Maaliskuu

Torstaina 14.3. kokoonnuimme Raahen kampukselle: seminaarialueen mielenkiintoisen tilannekatsauksen esittivät Hannele Meskus, Sari Alajoki ja Seija Takalo sekä kuulimme aMikko Hakkaraisen nsiokkaan esityksen opetussuunnitelmien kehityksestä ja digitalisaatiosta. Esitys herätti runsasta kiinnostusta ja keskustelua.

Sari Alajoki, Seija Takalo ja Hannele Meskus kertoivat seminaarialueen näkymistä.

Mikko Hakkarainen kertoi opetussuunnitelmien kehityksestä ja koulumaailman digitalisoitumisesta.

Tarkkaavaisesti esityksiä seurattiin ja kommentoitiinkin.

 

Helmikuu

Yhdistyksemme sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 14.2.2019. Kokousasioiden lisäksi nautittiin ystävänpäivän kakkukahvit.

Vuosikokous valitsi puheenjohtajaksi toimintavuosiksi 2019 - 2020 edelleen Seppo Jussilan.

Erovuoroiset hallituksen jäsenet valittiin jatkamaan tehtävässään.

 

Tammikuu

Vuoden ensimmäisessä kuukausitapaamisessamme  to 10.1. Kreivinajassa aiheena oli kuulonhuolto. Kuuloliiton asiantuntija Tiina-Marja Leinonen piti ansiokkaan esitelmän ja vastasi asiantuntevasti kysymyksiimme.

 

2018

Joulukuu

Lauantaina 1.12. aloitimme joulukuun viettäen yhdistyksemme pikkujoulua Langin Kauppahuoneelta. Jouluruokailun lisäksi nautimme musiikista (kuulimme opettaja Anne Huhtalan johtaman Keskuskoulun musiikkiluokan esitykset ja yhdessä lauloimme joululauluja) sekä saimme Sofia Lybeckerin (os. Lang) terveiset Päivi Tuomaisen välityksellä.

Hienot olivat puitteet

Puheenjohtaja odottelee juhlan avaamista

Kuorojen ja yhteislaulumme jälkeen aloitimme ruokailun ja välillä kuulimme Sofia -rouvan tervehdyksen

Ihastelimme talon seiniä, juttelimme ja lauloimme tuttuja joululauluja Pekan ja Poksin johdolla

Pekan turvallisessa vartiossa vietimme adventin aattoa ja pikkujouluamme

Marraskuu

Torstaina 8.11. klo 13 kuukausitapaamisessa Kreivinajassa muisteltiin miten kesäni 2018 sujui...

Lokakuu

Torstaina 11.10. tutustuimme Antinkankaan monitoimitaloon. Koulu- ja päiväkoti toimivat omissa siivissään, opetussolut ovat selkeästi selkeästi rakennetut. Uutta suunnittelua ja tilaa ihasteltiin rehtori Janne Aurosen opastuksella.

Kiitos Janne!

Uudet tilat hohtavat.

Tutustuimme monipuolisiin tiloihin.

Toimintaa voidaan toteuttaa sisällä ja ulkona.

 

Syyskuu

Torstaina 13.9. teimme retken Siikajoelle ja tutustuimme Siikajoen kirkkoon ja pappilaan. Päiväkahvit nautitsimme Golfravintolassa ja harjoittelimme puttauslyöntejä. Kaunis syksyinen sää suosi retkeämme. Erinomaisena Siikajoki -oppaanamme toimi Aulikki Eerikäinen ja puttausprofessorina Mauri Pisilä. Lämpimät kiitokset heille!

Muutama kuva kertoo retkestämme:

          Siikajoen kirkko ja lymyävä Suomen sodan muistomerkki

          Mikael Toppeliuksen maalauksia (alttaritaulu ja saarnatuoli)

          ...vuodelta 1772 sekä tiimalasi & kristallikruunu

          Erinomainen kirkko-oppaamme Aulikki Eerikäinen

 

          Retkeläisjoukkoamme kirkon portailla (suorassa seistiin, mutta kuva se vaan pyörähti!)                     

          Siikajoen pappila

          Pappilan pihalla ja sisällä (kuulajälki seinällä)

          Onnistuneita puttauksia viheriöllä

 

Elokuu

"Kuin silloin ennen"

Raahen koulutoimen Taikakuu -työryhmän järjestämään "Kulttuurin kulkureitteihin"  20.-21.8. 2018 sisältyi myös "Vanhan ajan koulu", jonka toteutuksesta vastasi Raahen Seudun Senioriopettajien ryhmä Heli Kangas, Helena Pieskä ja Pekka Männistö. Koululaisryhmät pääsivät elämyksellisesti osallistuen tutustumaan entisajan koulunkäyntiin. Kuvat kertovat menneen ja nykyisen kohtaamisesta:

                    Lukujäjestys, koululaulu ja rihvelitaulu - näillähän pärjää!

 

                    Opetus sujuu kokemuksella ja osaamisella

 

                    Historiaan tutustuttiin ja vanhoja taitoja harjoitettiin

 

                    Haastavat tehtävät ratkottiin

 

                    Senioriopettajat (Heli, Helena ja Pekka) hengähtävät

 

Toukokuu

Tiistaina 22.5. teimme kevätretken Pyhäjoelle ja tutustuimme Fennovoiman Hanhikivi1 -työmaalle.

Aikataulukaaviosta näimme, että rakentamislupaa odotetaan. Rakennusluvan perusteella alueen infraa on jo paljon rakennettu.

Esittelyn jälkeen asetuimme ryhmäkuvaan koulutusrakennuksen portaille.

Seniriopettaja -lehteen tarjotaan seuraavaa matkaraporttia: katso liite

 

Torstaina 17.5. kokoonnuimme yhteiseen lounastapaamiseen Tornitalon Hai Long -ravintolaan. Hyvää ruokaa ja kevättarinointia riitti.

 

 

Huhtikuu

Torstaina 12.4. ohjelmassamme oli Seniorisoppaa Oulussa ja Primadonna -esitys:

 

 

Maaliskuu

21.-22-3. pidettiin "Vanhan ajan koulu" -näyttely Seminaari -rakennuksessa. Näyttelyn toteuttivat senioriopettajat Heli Kankaan johdolla.

 

Torstaina 8.3. kokoonnuimme klo 13.00 Kreivinajassa - vieraamme Harri Hemmilä kertoi mielenkiintoisesta kirjaprojektistaan ja siihen liittyvistä vaiheista. Esitys herätti kinnostusta ja monipuolista keskustelua - esimerkiksi tietojen ja tapahtumien siirtämisestä seuraaville sukupolville.

Helmikuu

Torstaina 8.2. pidimme yhdistyksemme virallisen kokouksen eli vuosikokouksen. Kokous sujui leppoisasti ja sääntöjen mukaisesti - edellisen vuoden toiminta ja tilit hyväksyttiin sekä tarvittavat henkilövalinnat tehtiin yksimielisesti.

Sujuvaan vuosikokoukseen kuuluu luonnollisesti kahvittelu. Tällä kertaa Pro Raahe -mitalisti Pekka tarjosi myös Runebergin tortut, kiitos!

Tammikuu

Vuoden ensimmäisessä kuukausikokoontumisessamme keskustelimme vilkkaasti juhlavuoden Suomi100 -tapahtumista ja niiden herättämistä ajatuksista. Kartoitimme myös osallistujien toiveita kokoontumistemme sisällöistä. Ykköstoiveeksi nousivat teatterivierailut ja lähes yhtä paljon toivottiin myös retkiä lähiympäristöön ja tutustumisia eri laitoksiin.

Ja näin se vuoden 2018 toiminta pyörähti käyntiin:

 

2017

Joulukuu

Torstaina 9.12. toteutimme teatteriretken Ouluun. Kaupunginteatterissa seurasimme Moliéren näytelmän Saituri ja sitten nautitsimme jouluaterian Oula -ravintolassa. Retkemme oli sangen onnistunut.

Pro Raahe -mitali

Yhdistyksemme aktiivijäsen Pekka Männistö palkittiin itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.2017 Pro Raahe -mitalilla. Onnittelut Pekalle!

https://www.raahenseutu.fi/uutiset/pro-raahe-palkittu-pekka-mannisto-raahessa-on-kulttuuria-ahkyyn-asti-200583771/

 

Marraskuu

Torstaina 9.11. kokoonnuimme Kruununmakasiinissa. Museonjohtaja Eija Turunen esitteli mielenkiintoiseen tapaansa vanhoja Raahen kuvia ja taustoitti näihin liittyviä rakennuksia ja henkilöitä. Kotiseututietoisuutemme vahvistui jälleen mukavasti.

Museonjohtaja Eija Turunen aloitti näyttämällä vanhinta Raahea esittävää kuvaa.

Mielenkiintoa ja keskustelua riitti...

LOKAKUU

Torstaina 26.10. osallistuimme Seniorisoppaan Oulun kaupunginteatterissa. Teatterin näyttelijät tarjosivat mielenkiintoisen ja monipuolisen Suomi100 -juhlakonsertin. Tunnin kestäneen esityksen jälkeen siirryimme aulaan nautitsemaan sopan - hyvässä seurassa.

Torstaina 12.10. kokoonnuimme Kreivinajassa ja tutustuimme kirjaan "Kaipaus - Sehnsucht" (Harri Hemmilä). Kokon Inki kertoi teoksesta ja sen taustoista. Asiasta virisi kahvittelun lomassa vilkas keskustelu. Seuraavissa kuvissa välähdyksiä kahvipöydän ääreltä:

SYYSKUU

Torstaina 14.9. tutustuimme Merikadun uuteen kouluun. Esittelijänämme oli koulun rehtori Kati Airosmaa. Tutustuimme myös muutamiin koulun erikoisluokkiin ja häitsimme (vain hiukan) opetustyötä ja oppimistilanteita. Opettajathan osaavat... Tilat vaikuttivat hohtavan uusilta ja toimivilta.

Seuraavat kuvat kertovat vierailustamme:

Kati Airosmaa toivotti vieraat tervetulleiksi

ja kertoi koulun tiloista ja toiminnasta

Tarkkaavaisesti esitystä seurattiin

Lopuksi ryhmämme kajautti kiitokseksi yhteislaulun (avaa linkki tästä).

 

ELOKUU

KESÄRETKI
Kesäretki toteutettiin torstaina 31.8. ja kohteinamme olivat Pömilä, Tyrnävä ja Terttu Jurvakaisen 40v -näyttely, Muhos

Onnistuneesta retkestä kertovat seuraavat kuvat:

Osallistujat ulkona:

 

ja sisällä:

Näyttelyyn tutustujien tunnelmia seuraavissa kuvissa:

 

VANHAN AJAN KOULU

Raahen opetustoimi järjesti oppilaille pe-la 25.-26.8.2017 Raahea ristiin rastiin -tapahtuman. Raahen seudun senioriopettajia oli mukana toteuttamassa "Vanhan ajan koulua" Raahen Keskuskoululla. Elämyksellistä entisajan koulunkäyntiä ohjasivat yhdistyksemme jäsenet Heli Kangas, Pekka Männistö ja Helena Pieskä. "Olisipa koulu tällaista!" oli erään oppilaan kiitos opettajakolmikolle. Kuvat kertovat jotain:

Koulupäivä ja opetustaulut

Luokkanurkkaus

Opettajat työssään

Ohjaten opitaan...entiseenkin tapaan!  

 

Kiitos opettajakolmikolle!

 

TOUKOKUU

Perjantai 12.5. (J.V. Snellmanin päivä/suomalaisuuden päivä) oli Tulevaisuuden kuusen kansallinen istutuspäivä. Suomi 100v -teemavuoteen liittyen istutimme juhlakuusen Raahen seminaarin pihalle.

Kuvassa yhdistyksemme puheenjohtaja Seppo Jussila ja sihteeri Heli Kangas istuttavat Raahen Seudun Senioriopettajien lahjoittaman Raahen seminaarin muistokuusen. Raahen seminaari toimi tällä alueella 73 vuotta vuosina 1898 - 1971.

 

Tulevaisuuden kuusen istutustilaisuutta yhdistyksemme jäsenet juhlistivat yhteislaululla Arvon mekin ansaitsemme (Laulu Suomessa). Tämä Jaakko Juteinin sanoittama laulu kajahti seminaarin päärakennuksen portailta.

 

Ja laulu raikaa! Avaa video tästä.

Seutumajakka kirjoitti tapahtumasta 18.5.2017. Avaa linkki tästä.

Raahen Seudussa 23.6.2017 julkaistiin yhdistyksemme kirjoitus. Avaa linkki tästä.

HUHTIKUU

Torstaina 6.4. tutustuimme Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen -yksikköön; johtaja Hannele Meskus kertoi monipuolisesti yksikön toiminnasta ja suunnitelmista.

Johtaja Hannele Meskuksen esitystä oli kuuntelemassa edustava joukko jäsenistöämme:

 

MAALISKUU

Maaliskuun jääretki toteutui (force majeure) kuukausikokoontumisena Kahvila Tiina-Elinassa.

 

HELMIKUU
       

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Kreivinajassa torstaina 9.2.2017.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2017-2018 valittiin Seppo Jussila.

Erovuoroisten tilalle hallitukseen valittiin Ingrid Kokko, Terttu Ojaniemi ja Timo Pieskä sekä varajäseneksi Pekka Männistö.

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Seppo Jussila ja hänet valittiin  jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuosiksi 2017-2018.

 

   Vuosikokouksen osalliatujille yhdistys tarjosi kahvit. Kokouksen yhteydessä Pekka Männistö esitteli Tommi Kinnusen kirjaa "Neljän tien risteys". Erinomainen esittely viritti innokkaan ja monipuolisen keskustelun.

         Pekka ja esitelty kirja

 

TAMMIKUU

Vuoden aloituskokoontuminen 12.1.2017

Kahvikeskustelujen yhteydessä päätettiin osallistua Suomi 100v -juhlakuusen istutukseen, muistutettiin kulttuurilautakunnan oopperamatkasta Ouluun (11.2.) ja Seniorisoppa -tilaisuuteen osallistumisesta. Tutustuttiin yhdistyksemme kotisivuihin.

Kahvikeskustelujen lisäksi Timo Pieskä esitteli yhdistyksemme kotisivuja

 

2016

Teatteriretki Ouluun toteutettiin 10.12.2016, näytelmänä oli Jääräpää

 

Vanhan Raahen joulukalenteri 5.12.2016 

somistus Raahen Seudun Senioriopettajat:

ja kaunis ikkunamme:

* katso lisätietoa joulukalenterista: 

http://www.visitraahe.fi/wanhan-raahen-joulukalenteri-2016/

 

Syysretki 2016 tehtiin Pyhäjoelle:

 

Kevätretki 2016 tehtiin jäälle:

 

    

 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.